Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Hvordan fungerer kryptovaluta?

Hvordan kryptovaluta fungerer er et ganske enkelt, men samtidig veldig komplisert spørsmål. Valutaene er forskjellige og bruker ikke alle den samme teknologien. Konseptet er det samme, vi snakker om en digital valuta som ikke eksisterer i fysisk form. Alle bruker en teknologi som arkiveres og passer på at alle transaksjoner blir skrevet ned. Denne teknologien kalles for blokkjede. Den er komplisert. Mange tenker på en desentralisert valuta når vi snakker om krypto. Dette er ikke riktig. Mange av valutaene er sentraliserte. Så desentralisering i seg selv er ikke et tegn på kryptovaluta.

Kjøpe Kryptovaluta

Kryptovaluta har generelt sett en kildekode som er åpen. Ser man for eksempel på bitcoin-teknologien så er denne kildekoden åpen. Det vil si at du som enkeltperson han gjør endringer som tilpasser din egen versjon. Du kan med dette bygge videre på Bitcoin for deg selv, eller lage et produkt som du kommersialiserer. Denne spennende med Bitcoin er den åpne kildekoden. Denne åpenheten, som vanligvis ikke finnes i valutasystemer, gjør at man tilrettelegger for grundere på en måte som ikke har vært gjort tidligere. Det gjør at hvemsomhelst med smart hodet, om man er 12 år eller 30 år, så kan man utvikle nettverk, programmer eller apper som kobler seg rett inn i Bitcoin økosystemet. Du kan med dette tjene gode penger og utvikle smarte ting som ingen andre har oppdaget eller utviklet ennå.

Det finnes veldig mange personer som nå jobber med å utvikle nye og bedre løsninger basert på bitcoin systemet. Vi snakker da om betalingsløsning og vekslingsystemer som tar i bruk Bitcoin på en måte som man tidligere ikke har sett. Dette kommer fra innovasjon og åpenhet. Det som er veldig bra med Bitcoin er at teknologien bak valutaen kan brukes til så mye mer. Ser man for eksempel på en overføring tjeneste som heter Circle, så minner den oss i Norge om Vipps. Circle gjør akkurat det samme som Vipps og lar venner overføre småbeløp til hverandre. De bruker blokkjede for å gjøre disse overføringene.

Hvem tar i mot kryptovaluta?

Det finnes to måter å bruke kryptovaluta på. Den ene måten er som en investering. Den andre måten er som et betalingsmiddel. Det er veldig få steder hvor du kan kjøpe Bitcoin med Visa. Det finnes flere forskjellige hjelpemidler for å vite hvor du kan kjøpe noe med Bitcoin. Coinmap.org er et sted hvor du kan gå inn og finne alle steder som tar i mot Bitcoin. Det finnes veldig mange steder i Europa og USA, men også steder i India, Afrika og Latin Amerika. Totalt er det nå over 12000 steder i verden som tar i Bitcoin. I følge kartet skal det være 13 steder i Oslo som tar i mot Bitcoin. Med andre ord er det et par kafeer og et kebabsted som tar i mot valuaten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *