Utdanning og lån

Ønsker du å ta pilotsertifikatet får du ikke huslån eller billån. Det er ingen lån i Norge som er spesialdesignet for utdannelse. I mange andre land har man utdanningslån som studenter kan ta opp for å dekke kostnadene ved å være student. I Norge har vi Lånekassen som låner studenter penger etter hva Lånekassen mener er fornuftig for studenter å betale for studier og bruke av penger som studenter. Summene varierer noe fra land til land. Det eneste alternativet man har som student, som ønsker å fly er enten å få til noe med Lånekassen. Dette er veldig vanskelig. Valget er da vanligvis forbrukslån eller kredittkortlån sammenlignet av Kapitalkassen.

Betale for utdannelsen med kredittkortlån er nok ikke å anbefale. Det blir for dyrt og det kreves for mye per måned å betale. Det kan være smart å starte med et kredittkort hvis man har gode kortfordeler som bonusprogrammer hos et flyselskap eller andre fordelsprogrammer. Når renten på kredittkortet begynner å løpe er det bedre å refinansiere slik at kredittkortet blir betalt ned og forbrukslånet tar over. Forbrukslånet har en fast rente som er lavere enn et kredittkort.

Forbrukslån er en fin måte å betale for utdannelse. Det er viktig at man klarer å få en lav rente. Jo lavere rente jo bedre er det. Billig er best. Det er ingen forskjell på kvaliteten av penger ettersom penger er penger. Du kan derfor fint shoppe rundt å få det lånet som passer deg best med tanke på månedlige kostander og ditt totale budsjett. Jo billigere jo bedre er en sikker vinner innenfor lån.

 

Låne penger