Det går mot mørkere tider – når skal du rydde vekk hagemøblene?

Innlegget er sponset

Høsten kommer tidlig mange steder i Norge, med en rask overgang fra strålende sommersol til kjølige kvelder. Etter hvert blir det aktuelt å begynne å rydde vekk både hageredskaper, ømfintlige planter, grill og hagemøbler. Når trenger du å være ferdig med denne oppgaven, og kan du la putekasse og andre større ting stå ute gjennom vinteren?

En fuktig og kjølig årstid

I løpet av sommeren er det vanligvis relativt varmt og tørt i luften, i hvert fall hvis man ser på hele årstiden under ett. Etter perioder med mye regn tørker det opp igjen, og de fleste hageputer og lignende klarer seg helt fint gjennom noen regnskyll. Om høsten og vinteren er det langt fra like sikkert at puter og stoff vil tørke opp igjen, noe som kan være utfordrende for mange ulike materialer. 

En god putekasse kan vanligvis stå ute året om, kanskje bare med forbehold om belastning fra ekstreme snømengder. Samtidig er det da viktig å huske på at det for eksempel ikke er anbefalt å oppbevare puter eller stoff i en putekasse gjennom alle sesonger, med tanke på risiko for jordslag.

Beskytt møblene fra vær og vind

Å beskytte hagemøblene fra vær og vind er hovedpoenget i de aller fleste sammenhenger. Det gjelder både naturmaterialer og kunststoff. Som hovedregel er det alltid gunstig at møblene beskyttes fra fuktighet, samtidig som de oppbevares på en måte som sørger for god ventilasjon. Det kan for eksempel være i en bod, men også under et trekk med god ventilasjon.

Ulike typer trekk har blitt alt mer populære, og det er selvfølgelig svært praktisk å kunne ha møblene fremme helt til de skal dekkes til for vinteren. Hvis det er en løsning som kan passe for uteplassen din, så trenger du egentlig ikke å rydde vekk hagemøblene dine – du bare dekker de til når du ser at det er nødvendig.