En fullstendig guide til Fiken hjelp

Innlegget er sponset

Fiken hjelp: Din komplette guide til effektiv regnskapsføring med Fiken

Fiken er en norsk-for-norske-brukere/) regnskapstjeneste, designet med små bedrifter og gründere i fokus. Den er kjent for sitt brukervennlige grensesnitt og mange funksjoner. I denne artikkelen gir vi deg alt du trenger for å komme i gang med Fiken. Her finner du fiken hjelp for hvordan du setter opp Fiken, holder regnskapet ditt organisert og mest mulig tidsbesparende tips.
En fullstendig guide til Fiken hjelp

Hvorfor bør du velge Fiken?

Det finnes mange regnskapsprogrammer på markedet, men Fiken skiller seg ut med sin brukervennlighet. Systemet er intuitivt og lett å lære. Med Fiken kan du enkelt sende fakturaer, føre regnskap og rapportere til myndighetene. Det er også integrert med andre tjenester som for eksempel Vipps og Shopify, samt bankintegrasjon med flere av de store bankene.Mange bruker fiken support dersom de trenger hjelp. Kundeservicen er behjelpelig med både det grunnleggende og mer avanserte spørsmål. Om du er en gründer som er relativt ny i regnskapets verden, eller en mer erfaren selvstendig næringsdrivende, finnes det hjelp å få.

Opprett konto og kom i gang med Fiken.

Registrering på Fiken er enkelt. Du behøver bare å fylle ut din bedriftsinformasjon og du er kjapp i gang. Fiken veileder deg gjennom hele prosessen. Om du skulle trenge hjelp under opprettelsen, finnes nyttige fiken hjelp artikler på deres hjemmeside.

Hvordan holder du regnskapet ditt organisert med Fiken?

For å holde regnskapet organisert, anbefales det å lage et system og en rutine for regnskapsføringen. Eksempelvis sortere bilag, fakturaer, kvitteringer og andre dokumenter systematisk. Fiken tilbyr også en rekke fiken hjelp artikler og videoer for hvordan du holder orden på dette.

Mest mulig tidsbesparende tips til bruk av Fiken.

For å spare tid, tilbyr Fiken flere automatiserte funksjoner. For eksempel, kan du sette opp automatiske betalingspåminnelser, og ved bruk av bankintegrasjonen blir inntektene registrert automatisk. I tillegg tilbys det også automatiske integrasjoner mot flere netthandelsplattformer, et tidssparende tiltak for e-handelsbedrifter. En annen funksjon er auto-kontering, hvor Fiken kan foreslå hvordan bildene i ditt bilag skal konteres.Nå er du klar for å ta i bruk Fiken som ditt regnskapsprogram! Mens du lærer deg systemet, er det alltid hjelp å få gjennom fiken support og de mange fiken hjelp artiklene som tilbys.