En Guide til Hjelp og Støtte for de som Lider av Sosial Angst

Innlegget er sponset

Kjenner du på Sosial Angst?

Sosial angst er mer enn bare å være sjenert eller introvert. Det er en konstant skrekk for sosiale situasjoner og interaksjoner.
En Guide til Hjelp og Støtte for de som Lider av Sosial Angst
Noen tegn på sosial angst kan blant annet være:- Unngåelse av sosiale sammenhenger- Intens nervøsitet i påvente av en sosial samling- Frykt for å bli vurdert eller latterliggjort- Fysiske symptomer som hjertebank, svette, rystelser, eller tørr munnHvis du tror at du har sosial angst, er det første trinnet å oppsøke en helseprofesjonell. En slik diagnose er viktig for å nødvendiggjøre eventuelle trinn for å håndtere denne lidelsen.

Hvordan få Sosial Angst Hjelp

Det finnes mange forskjellige typer hjelp for folk med sosial angst. Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en av de mest effektive typene terapi for sosial angst. I CBT vil du lære deg nye måter å tenke og handle på i sosiale situasjoner. Det kan hjelpe deg med å redusere angst, bedre selvfølelsen og forbedre sosiale ferdigheter.Medisiner kan også være et alternativ for noen med sosial angst. Det er mange forskjellige typer medisiner som kan foreskrives, inkludert antidepressiva, beroligende midler, og også nylig CBD olje har vist seg å være effektiv.

Tips for å Håndtere Sosial Angst

Håndtering av sosial angst kan være en lang prosess, men det er mange ting du kan gjøre for å begynne å føle deg bedre. For det første, prøv å utsette deg selv for sosiale situasjoner litt om gangen. Hvis du unngår alt som gjør deg nervøs, vil angsten bare fortsette å vokse.For det andre, prøv å fokusere på andre mennesker i stedet for deg selv. Hvis du bekymrer deg for hva folk tenker om deg, prøv å rette oppmerksomheten mot hva de sier og gjør i stedet.For det tredje, finn en støttegruppe. Det kan være utrolig nyttig å snakke med andre mennesker som forstår hva du går gjennom.Sosial angst kan være skremmende og overveldende, men husk at du ikke er alene. Det fins mye hjelp å få, og det er mange mennesker som har vært i en lignende situasjon og har klart å overkomme deres sosial angst.