En omfattende guide til hjelp mot forkjølelse

Innlegget er sponset

Alt du trenger å vite for å få hjelp mot forkjølelse

Har du noen gang hatt den irriterende rennende nesen, sår halsen og den gnagende hosten som vet å ta knekken på energien din? Dette er vanlige symptomer på [Forkjølelse](https://abm-utvikling.no/nar-forkjolelse-treffer-hvordan-handtere-sykdom-pa-jobb/). Forkjølelse er en ubuden gjest mange av oss kjenner altfor godt til.

Hva forårsaker forkjølelse?

Først, la oss diskutere skurkene bak forkjølelse. Forkjølelse er på grunn av flere virus, blant annet rhinovirus, som er den mest vanlige. Smitte skjer lett, spesielt i tette samfunn, hvor viruset raskt sprer seg fra person til person gjennom luften eller ved direkte kontakt.
En omfattende guide til hjelp mot forkjølelse

Hjelp, jeg tror jeg er forkjølet!

Kjenner du igjen symptomer som tett nese, sår hals eller hoste? Dette er typiske tegn på forkjølelse. Disse symptomene kommer gjerne 1-3 dager etter at du har vært i kontakt med forkjølelsesviruset, og kan vare opptil en uke.

Slik kan du forebygge forkjølelse

God håndhygiene kan redusere sannsynligheten for å bli forkjølet. Holder du deg fysisk aktiv, og sørger for å få i deg sunn, vitaminrik mat, kan dette også bidra til å styrke immunforsvaret ditt og hjelpe mot forkjølelse.

De beste rådene for å få hjelp mot forkjølelse

Skulle du allikevel bli forkjølet, er det noen nyttige råd for å få hjelp mot forkjølelsen. Først og fremst, gi kroppen tid til å komme seg. Vann, sunn mat og hvile er ofte den beste medisinen. Paracet og Ibux kan lindre symptomer som feber og hodepine. Men husk, forkjølelse er en virusinfeksjon, og kan ikke kureres med antibiotika.

Busting av myter om forkjølelse

Du har kanskje hørt uttrykket Feed a cold, starve a fever. Dette er en myte som ikke har støtte i vitenskapelige studier. Faktisk kan mat være med på å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen å bekjempe både forkjølelse og feber.

Avsluttende råd for å få hjelp mot forkjølelse

Forkjølelse kan være irriterende og tappende, men med de riktige tiltakene kan du både forebygge og lindre symptomene. Det viktigste er å ta vare på kroppen din, og gi den hvile og næring den trenger for å bekjempe viruset.