En omfattende veiledning om IT-hjelp ved Universitetet i Oslo

Innlegget er sponset

Få den beste IT hjelpen ved UiO

Det eneste som er verre enn å ha tekniske problemer, er nok følelsen av å være helt alene om dem. Men hjelpen er her, og den er tettere enn du tror.Hvis du er student eller ansatt ved Universitetet i Oslo (UiO), trenger du ikke å gruble og kave med IT-problemer alene. UiO har nemlig et fremragende IT-servicesenter, som gir deg effektiv og rask IT hjelp UiO. I denne artikkelen tar vi for oss de viktigste detaljene rundt denne tjenesten.

Hvordan får man IT hjelp UiO?

IT-servicesenteret kan bidra på en rekke områder. Du kan få hjelp til nettverksproblemer, programvareoppsett, lagringsløsninger, utskriftsproblemer, og mye mer. Det er flere måter å kontakte servicesenteret på. De er tilgjengelige via e-post, og har også en service desk du kan stikke innom. Hvis du har et akutt problem, kan du ringe dem på deres hjelpelinje. Den er åpen i kontortiden fra mandag til fredag.
En omfattende veiledning om IT-hjelp ved Universitetet i Oslo

Er det opplæringskurs tilgjengelig?

Ja, UiO legger stor vekt på forebygging og opplæring. De har derfor en rekke ressurser og veiledningsmateriell tilgjengelig, som kan hjelpe deg til å unngå mange vanlige IT-problemer. I tillegg arrangerer de kurs og seminarer, disse spenner seg fra introduksjon til UiOs datasystemer for nye studenter, til mer avanserte kurs for de som ønsker å forbedre IT-ferdighetene sine.Både studenter og ansatte på UiO kan dra nytte av denne tjenesten. Alt du trenger er et aktivt UiO brukernavn og passord for å logge inn på læringsportalene deres. Her kan du finne dyptgående tutorials, webinarer, og mye mer.Dette er bare en liten smakebit på hva IT servicesenteret ved UiO kan tilby. Husk at om du har IT-problemer, er du ikke alene. Du har en hel avdeling klar til å hjelpe deg, slik at du kan fokusere på det som virkelig teller – din utdanning eller arbeid ved UiO.