Forbrukslån

Usikrede lån

En tur i banken og en prat med en bankmann gir mange svar. Leter du etter banktjenester så er det ikke vanskelig eller på andre måter noe problem å få til noe. Spørsmålet er bare om det du ønsker å få til er noe som du vil få positivt svar på. Her er det viktig at du ser over det som er viktig for deg og prioriterer. En av de største og en av de beste måtene å gjøre disse tingene på er ved å sette deg lister over hva som skal prioriteres. Har du 10 oppgaver er det ikke dumt å lage en liste, sette en pris på hvor mye dette vil koste, og deretter summere opp kostnaden på alle oppgavene. Når du har summen er det kjekt å vite hvor mye det koster å gjøre alt det du vil og deretter er det en fordel og summere opp topp 3.

Det er ikke noe vits å låne seg til pipa for å gjøre alt det som trengs ved hjelp av et usikret lån. Dette fordi lånet i seg selv koster mye mer enn andre ting. Skal du få til noe mer enn det som skal gjøres nå er det viktig at du gjør akkurat dette på en best mulig måte. Ta hånd om dine utfordringer i dag og la dem bli borte dagen etter. Lån gjør denne jobben for deg.

Tips og råd

Det lønner seg å søke tips og råd fra andre når man starter jakten på noe man trenger og noe som man kan spare penger på ved å følge. Her kommer et lite bidrag til hvordan du kan spare penger og hva du bør tenke på når du henter ditt første forbrukslån i banken. Små justeringer i måten man tilnærmer seg ting på kan fort gjøre store endringer på lommeboken.

Lån kun det du trenger

Det kan kanskje virke ganske opplagt for mange, men det er fortsatt en av de viktigste huskereglene for det å ta opp lån. Ikke lån mer enn det du trenger. Det koster å låne penger. Jo mer du låner jo dyrere blir det. Prosenten, som indikerer hvor mye pengene koster, blir nødvendigvis ikke dyrere, men selve kronesummen blir dyrere. For å illustrere dette poenget kan du se for deg å låne 100.000 kroner til 10% rente over 5 år. Kostnaden per år blir 30.000 kroner. 10.000 kroner i renter og 20.000 kroner i avdrag. Låner du 1 million kroner til de samme betingelsene må du betale 300.000 kroner per år, 100.000 kroner i renter og 200.000 kroner i avdrag. Dette utgjør en kjempeforskjell per måned.

Det er derfor viktig at du styrer dine begrensninger og tar opp akkurat det du trenger. Ikke en krone mer. Noen kroner mindre enn det man trenger kan også spare penger, så klarer du deg med litt mindre er dette veldig bra.