Hvordan style opp en vintergenser?

Innlegget er sponset

Damegensere finnes i alle mulige snitt og farger. På den ene siden betyr det at det finnes en genser som passer til nesten alle anledninger, på den andre siden kan utvalget bli overveldende, noe som gjør det vanskeligere å velge hvilken genser du skal bruke når.

Selv om gensermoten generelt har blitt mer og mer casual de siste årene, finnes det likevel små variasjoner i hvordan ulike gensere ser ut og føles. Her er en rask oversikt over de mest populære gensermodellene og når du bør bruke dem.

Bukser med vide ben:

Skinny jeans har kanskje hatt sin tid i rampelyset, men nå er vide bukser og bukser med vide ben blitt trendy. Ikke bare er de fasjonable, men de er også flatterende for alle kroppstyper. 

Bukser med vide ben finnes i en rekke ulike materialer, fra jeans til slacks, noe som gjør dem allsidige til enhver anledning. De kan piffes opp eller ned, noe som gjør dem til den perfekte kombinasjonen med en koselig vintergenser. 

Hvis du vil ha en mer avslappet look, kan du prøve å kombinere en tykk strikkegenser med vide jeans. Velg en modell med høy midje for å forlenge bena og skape en flatterende silhuett. Legg til et statementbelte for å stramme inn midjen, og fullfør looken med ankelstøvler. 

Hvis du er på utkikk etter et finere alternativ, kan du prøve å kombinere en elegant genser med turtleneck med bukser med vide ben. Velg et par i luksuriøse stoffer som silke eller sateng for å gi antrekket litt tekstur. Legg til en blazer eller en strukturert frakk for å gjøre antrekket ekstra sofistikert. Avslutt looken med høye hæler eller loafers for en uanstrengt, elegant stil.

kvinne har på seg et fargerikt antrekk

Skinn:

Skinn er et allsidig materiale som kan brukes i ulike former, blant annet til kåper, skjørt, støvler og vesker. Kombinert med en vintergenser gir det et øyeblikkelig løft til looken og tilfører en sårt tiltrengt tekstur. En skinnfrakk over en tykk strikkegenser skaper for eksempel en slående kontrast som er både stilig og funksjonell. Pelsen holder deg varm og beskyttet mot vær og vind, mens genseren er et behagelig og lunt lag under.

På samme måte skaper et skinnskjørt sammen med en genser en elegant og sofistikert look som er perfekt for en kveld ute. Genseren gir et avslappet preg, mens skinnskjørtet gir litt kant og dramatikk. Avslutt looken med et par ankelstøvler, og du har et stilig antrekk som garantert vil vekke oppsikt.

Men det handler ikke bare om å kombinere skinn med en vintergenser. Det handler også om å velge riktig type skinn. Skinnende lakkskinn kan for eksempel se flott ut sammen med en slank, figursydd genser, men det er ikke sikkert at det fungerer like godt sammen med en tykk strikkegenser. Velg heller et mer matt skinn som utfyller genserens tekstur.

Stilig kvinne iført svart skinnjakke og hvit blondekjole med høye støvler

Alle strikkede plagg:

Gensere er et av vinterens viktigste plagg, men det kan være utfordrende å style dem. Det kan være overveldende å sette ulike teksturer opp mot hverandre, og det kan være vanskelig å lage lag på lag. Det finnes imidlertid en løsning på dette problemet: et helstrikket antrekk.

Et helstrikket antrekk er ikke bare komfortabelt, men også elegant. Det fine med det er at det er så enkelt. Du trenger ikke å bekymre deg for å mikse og matche ulike stoffer. Fokuser i stedet på å finne strikkede plagg som utfyller hverandre.

Lag på lag er en viktig teknikk når du kler deg om vinteren, og et helstrikket ensemble er intet unntak. En strikket poncho eller cardigan utenpå en tynnere, mer tettsittende genser gir en koselig og stilig look. Kombinasjonen av ulike strikkestrukturer gir antrekket dybde og interesse.

For å fullføre den helstrikkede looken kan du legge til strikkede leggings eller støvler. De matcher ikke bare antrekket, men gir også ekstra varme. Leggingsene kan kombineres med en lang strikkegenser eller en tunika, mens støvlene kan brukes sammen med en kortere kjole og et strikket skjerf.

Midiskjørt:

Det beste med midiskjørt er at de gir perfekt dekning i vinterværet. I motsetning til miniskjørt, som kan få deg til å føle deg kald og eksponert, gir midiskjørt litt mer varme uten at det går på bekostning av stilen. Sammen med en genser holder du deg varm hele dagen, samtidig som du ser moteriktig ut. 

Hvis du er ute etter en elegant og sofistikert look, kan du velge et midiskjørt med høy midje i en ensfarget variant som svart eller marineblå. Kombiner det med en grovstrikket genser i en komplementær farge, og legg til et par ankelstøvler for å gi det hele litt mer kant. Denne looken er perfekt for en dag på kontoret eller en kveld ute med venner. 

For en mer uformell, men likevel stilig look kan du velge et midiskjørt med plisseringer eller litt vidde. Kombiner det med en figursydd genser og et par joggesko for et elegant og komfortabelt antrekk. Dette antrekket er perfekt når du skal løpe ærender eller ta en kaffe med vennene dine.

Lykkelig kvinne som leker med det lange skjørtet sitt

Selected Femme har et fantastisk utvalg av midiskjørt som er både stilige og praktiske. Hvis du er ute etter noe litt mer trendy, se utvalget hos Selected Femme.

Når det gjelder tilbehør til midiskjørt og genser, må du ikke være redd for å mikse og matche teksturer og mønstre. Legg til et belte for å stramme midjen og skape en flatterende silhuett, eller legg til et skjerf eller et statement-halskjede for å gi antrekket litt stil.

Blazer:

Du bør sørge for at blazeren og genseren utfyller hverandre. Hvis genseren er nøytral, kan du velge en mer iøynefallende blazer i et morsomt materiale som fløyel. Hvis genseren din derimot allerede er iøynefallende, bør du velge en mer diskret blazer.

Noe av det beste med en blazer er at den kan brukes til nesten hva som helst. Hvis du vil ha en mer avslappet look, kan du prøve å kombinere en lang og firkantet blazer uten mye struktur med en tykk strikkegenser og favorittjeansen din. Denne looken er perfekt når du skal løpe ærender eller ta en kaffe med vennene dine.

Hvis du er på jakt etter noe mer polert, kan du prøve å kombinere en figursydd blazer med en slank turtleneck-genser og et par skreddersydde bukser. Denne looken er perfekt for kontoret eller en kveld på byen.

Hvis du ønsker å style opp en vintergenser, er en blazer det perfekte valget. Uansett om du er ute etter en uformell look eller noe mer polert, kan en blazer øyeblikkelig løfte antrekket ditt og gi deg et ekstra sofistikert preg.

Kjole: 

En genserkjole er et godt alternativ for deg som ønsker å pynte deg i de kaldere månedene uten å måtte bruke skjørt eller bukse. Det er en snarvei til en mer formell genserstil, og den er perfekt for deg som ønsker å se bra ut, men ikke vil anstrenge deg for mye. Hvis du ikke har en genserkjole i klesskapet, kan du enkelt legge en genser under eller over en hvilken som helst annen kjole for å skape en semikasual look.

Ikke bare er en genserkjole et stilig alternativ, den er også komfortabel og koselig. Det tykke, varme stoffet holder deg varm selv på de kaldeste dagene. I tillegg finnes det så mange ulike modeller og design at det er lett å finne en som passer din smak og personlige stil.

Du kan style en vintergenserkjole med strømpebukser eller leggings og ankelstøvler for en elegant og uanstrengt look. Legg til et statement-halskjede eller -skjerf for å få litt farge og gjøre antrekket mer interessant. Alternativt kan du bruke en lang cardigan eller kåpe over genserkjolen for ekstra varme og en mer lagvis look.

Nye ideer til vinterantrekk| vinter antrekk haul| Hvordan bruke 2023-24 vintermote trender

For å oppsummere

De mange snittene og fargene på damegensere kan være både en velsignelse og en forbannelse. På den ene siden betyr det at det finnes en genser som passer til nesten enhver anledning, på den andre siden kan det store utvalget gjøre det vanskelig å bestemme seg for hvilken genser man skal bruke. 

Men med informasjonen i denne artikkelen kan du nå trygt velge den perfekte genseren til enhver anledning. Enten du foretrekker det klassiske utseendet til en crewneck eller den koselige følelsen til en turtleneck, finnes det en genser som får deg til å se og føle deg på ditt beste.