Vikinger – noe av det aller mest spennende i norsk historie

Innlegget er sponset

Vikinger er en viktig del av norsk historie, og kanskje også noe av det aller første folk rundt om i verden faktisk assosierer med Norge. Med navn som Bjørn Jernside og Harald Hårfagre er det ikke rart at vi er opptatt av vikinger den da i dag. Vikinger i Norge har dessuten etterlatt seg varige spor i samfunnet sånn som vi lever i det i dag.

Harald Hårfagre – Norges grunnlegger

Historien til vikingene er svært omfattende, les mer om vikinger hvis du virkelig vil ta et dypdykk i noen av de mest kjente. Blant dem er selvfølgelig Harald Hårfagre et viktig navn, da han ofte omtales som Norges grunnlegger. Harald Hårfagre ble født i år 850, og døde omtrent år 932.

Det er faktisk ikke spesielt mye vi er sikre på når det gjelder Hårfagre, for eksempel hvem han var gift med, barn og hvor stor del av Norge han egentlig styrte. Likevel er han et viktig symbol på Norge som nasjon.

Harald Blåtann – hørt om Bluetooth?

Det er ikke alle som kjenner til at Bluetooth-standarden for trådløs kommunikasjon har fått sitt navn fra en norsk viking. Harald Blåtann var en vikingkonge som levde på sent 900-tall, han døde noen gang mellom år 986-987. Blåtann var mest kjent for å ha innført kristendommen i både Norge og Danmark. Dessuten oppførte han en rekke borger og forsvarsverk i Danmark og Norge.

Hovedpoenget her er likevel den trådløse kommunikasjonsstandarden, som altså har fått sitt navn etter Blåtann – Bluetooth. Forklaringen er at denne standarden skulle samle telekommunikasjon og datateknologi på samme måte som Blåtann samlet Danmark og Norge med kristendommen.

Den spennende vikingtiden, med alle sine fargerike og mektige vikingkonger, oppdagelsesreisende og krigere, har uten tvil etterlatt seg varige spor i den verden vi lever i. Derfor kan du også få en liten følelse av vikingtiden neste gang du skrur på hodetelefonene dine.